Premiul ,,Mihai Eminescu” ar putea fi mai mic din punct de vedere valoric.

Premiul ,,Mihai Eminescu” ar putea fi mai mic din punct de vedere valoric.

Conducerea municipiului Botoșani, în frunte cu primarul Cosmin Andrei, consideră că valoarea Premiului Național care este acordat anual, denumit ,,Mihai Eminescu” este mare. Astfel, edilul a precizat că premiul ar trebui redus la posibilitățile financiare pe care le are administrația locală prin reducerea sumei acordate. Anul trecut, premiul a fost de 40.000 de lei, ceea ce primarului i se pare o sumă prea mare. Acesta a mai precizat că, în fapt, importanţa premiului este dată de prestigiul acestuia, nu de recompensa financiară pe care organizatorii o asigură câştigătorului.


Organizatorii acestui eveniment în care se acorda Premiul Național de Poezie ,,Mihai Eminescu” au decis ca acțiunea să fie amânată pe fondul pandemiei de coronavirus, astfel că aceasta nu va mai fi pe 15 ianuarie, ca până acum, ci pe 15 iunie, atunci când se vor împlini 132 de ani de la moartea poetului.
Câştigătorul Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia beneficiază de un premiu substanţial acordat de Primăria Botoşani, dar şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *